Torrt och soligt väder

Publicerad 

Äntligen är sommaren här, äntligen kortbyxor och äntligen kladdig solkräm. Fint och torrt väder hjälper till på många olika sätt och rörläggningen fortsätter fint framåt.

Generellt blir allt mycket enklare när Skånes leriga jordar inte är som mest blöta. Förra inlägget handlade om wellpoint och försöken att få till rörläggning på en av våra blötaste platser. Det torra vädret och wellpoint-tekniken gör att rören kommer på plats snabbare än vad vi trott. Nästan dubbelt så många rör kommer i marken än vad som förutspåddes först.

Höstens tråkiga väder stoppade och försenade återställningen på den södra delen av ledningssträckan. Tyvärr har många kilometer arbetsområde inte kunnat återställas, alven har varit tillbakalagd men matjorden har fått ligga vid sidan. Allt för blöta omständigheter orsakar mycket skada om matjorden läggs tillbaka. Det torra vädret gör att det torkar upp rejält, även på djupet i jorden vilket förenklar återställningsarbetet. På vissa delar av ledningssträckan är det gott om dräneringar, dessa ligger en bit ned i marken och där kan det vara blött och svårarbetat, speciellt under våren även om ytan är torr och fin. Men nu när det verkligen torkar upp är detta en stor fördel, återställningsarbetet är påbörjat och vi kan äntligen börja hämta igen den återställningen som inte blev utförd i höstas/vintras.

Sen är ju givetvis humöret alltid bättre när solen lyser. Något roligare att gå till jobbet när solen lyser och kortbyxor är en möjlighet i maj än när februarirusket är som värst och solen inte setts på ett halvår.

I dagsläget har vi lagt ungefär 18 km! Nu går det undan!

// Caroline, bitr. projektledare

Publicerad

Uppdaterad