På väg mot slutet

Publicerad 

Projektet går mot sitt slut och det märks tydligt. För någon vecka sedan bjöds hela projektet på tårta (prinsesstårta och chokladmoussetårta, inte helt fel) och beställarens projektledare Lars Balkfors sa några väl valda ord som kan sammanfattas i Tack för väl utfört arbete!

Ett annat exempel på att vi närmar oss slutet är att besiktningar, stängning av ledningsrätt och anmälan om slutbesiktning är alltmer använda ord på mötena. Det är mycket som ska besiktigas, synas och slutanmälas inom närmsta tiden.

Nyss genomfördes en besiktning av luftarbrunnarna och utspolarna. Vad det är finns att läsa om här. Det var en lagom kall och bedårande vacker vinterdag med solen som visade upp sig hela dagen. Med täckjackor, tjocka tröjor och långkallingar baxades fem personer in i bilen. Beställaren representerades av projektledarna, en byggledare och framförallt en representant från driften. PEABs platschef var också närvarande och representerade entreprenören, inte lika manstarkt men lika fullgott.

Knappt 30 anläggningar besiktigades längs hela linjen. Varje anläggning besöktes med ett kort stopp. Funktionen kunde inte undersökas (görs senare) utan det var endast en så kallad okulär besiktning. Vad man kikar på är så att brunnarna är användarvänliga, att de går att öppna och stänga, att det inte finns något som pekar på att funktionaliteten är felaktig på något sätt (tex massa vatten i brunnen).

Dagen bestod mest i lite rattandes och check av all utrustning i brunnen, noteringar i några anteckningsblock och full vintermundering i bilen.

Nu har sista röret lagts. Dryga 25 km ligger i backen och snart ska ledningen börja fyllas med vatten.

// Caroline Isendahl bitr. projektledare

Publicerad

Uppdaterad