Ny etablering på gång

Publicerad 

Biten som är möjlig att lägga rör på ned mot Ringsjön minskar allt mer för var dag som går. Drygt 12 km ligger i marken och framåt går det! Efter jul ska vi istället söka nya utmaningar norröver där vi fortfarande har en god bit kvar.

För att projektet ska fortskrida behövs plats utöver arbetsområdet för ledningsbygget, denna yta kallas etablering. Eftersom vi efter årsskiftet ska flytta produktionen anlägger projektet just nu en ny etablering så att alla jobbar så nära rörläggningen/produktionen som möjligt. Vanligtvis anläggs etablering hos fastighetsägare utmed sträckan och det finns mycket som behöver få plats på etableringarna…

  • Rören är ganska centrala i projektet som ni förstått och de måste mellanlagras i närheten av rörläggningen mellan tiden då de levereras från fabrik till dess att rören ligger på sin plats i marken. För rören behövs en stooor upplagsyta då de är både stora och tar gott om plats vid förvaring.
  • Administration är också en del i projektet som behövs (tack och lov, annars skulle jag vara arbetslös!). Bodar till tjänstemännen, kontorsplatser och möteslokal behövs på etableringen.
  • En mobil verkstad inklusive förråd hänger med projektet i containrar. Det behövs plats för arbetsytor, utrustning och reservdelar; praktik och teori är inte alltid samma och handpåläggning behövs då och då.
  • Parkering är en omöjlighet att klara sig utan. Kollektivtrafik i all ära men för att få det fungera är bilen bäst i detta läget. Parkeringen behövs även för husvagnar/övernattningsbodar då några av yrkesarbetarna inte åker hem om veckodagarna.
  • Sist men inte minst behövs även plats för rasterna, en varm bod att värma sig i när decemberregnet är som mest ihärdigast och toaletter att besöka.

// Caroline Ingvar-Nilsson bitr. projektledare

Publicerad

Uppdaterad