Halva sträckan gjord!

Publicerad 

Längtar du liksom jag efter god julmat, sovmorgonar och förhoppningsvis lite snö? Nu är det inte långt kvar till jul- och nyårshelgerna och även projektet ska ha ledighet; två välförtjänta veckor ledigt blir det.

Eftersom ingen produktion kommer att ske försöker vi stänga ner så lång som det är möjligt och minimera tillsynen. Det görs bland annat genom att stänga så många gropar (=betongstödsgropar, läs här!) som vi hinner. Med det menar jag att rören läggs till stöden så att stöden kan gjutas för att sedan fylla igen gropen. På så sätt minskas antal öppna gropar och det är färre pumpar som går över julen med alla problem som det innebär.

Viss jourtillsyn är ett måste för de pumpar som ändå måste gå; alla gropar kan vi tyvärr inte fylla igen. De gropar som tyvärr måste stå uppe kommer att stängslas in där det är mycket rörelse. De arbetsplatser som vi verkar på kommer att stängas igen så att obehöriga inte kan komma in.

Etapp 1 har fått alla sina rör nedlagda. Etapp 3 har en liten kilometer av rörläggning kvar innan vi är i mål där och på etapp 2 har förberedelserna påbörjats.

Etapp 1 är knappt 7 km, etapp 2 är drygt 11 km och etapp 3 är knappt 8 km. Den som är snabb på huvudräkning räknar ut att halva jobbet är nu gjort!

Tack för i år önskar projektet; god jul och gott nytt år! Nästa år kör vi med nya krafter.

Som lite julmotivation uppmuntrar jag till att lyssna på min favoritjullåt: Mer Jul!

// Caroline Ingvar-Nilsson

Publicerad

Uppdaterad