Vattenförbrukningen är mer normal – fortsätt så …

Väderprognosen visar på regn och låga temperaturer för årstiden den kommande veckan. Du som har trädgård passa på att samla regnvatten som du sedan kan vattna trädgården med när värmen kommer tillbaka.

När det blir varmt igen måste vi hjälpas åt att använda vattnet smart och spara så mycket som möjligt. Om du använder vatten på samma sätt som under dessa svalare dagar då räcker vattnet.

Under den varma och torra inledningen av sommaren stod vi inför risken med vattenbrist och i ett antal kommuner infördes bevattningsförbud. Skälen för att spara vatten i dessa mer ansträngda lägen är för att vattenverken har en begränsad kapacitet för rening och produktion av dricksvatten. Och det blir även allvarliga konsekvenser i kommunernas distributionssystem när förbrukningen är för hög.

Men det finns flera skäl att spara på vatten. Dels är vatten en naturresurs som vi bör hantera varsamt, dels går det åt mycket energi för att rena och producera dricksvatten. Vi ska leva mer hållbart och då är det viktigt att inte slösa på vatten.

Läs mer på sydvatten.se/varjedropperaknas

Är det bevattningsförbud? Läs på din kommuns hemsida