Logga Tänk H2O!

Sydvatten och Tänk H2O! får internationell uppmärksamhet

IWA har bjudit in Sydvatten till världsvattenkonferensen i Brisbane, Australien, för att presentera kommunikationsprojektet Tänk H2O!  

– Det är glädjande att IWA ser vikten av kommunikation i vattenbranschen och hedrande att de bjuder in oss till världsvattenkonferens för att prata om Sydvattens största kommunikationsprojekt hittills, säger Marie Nordkvist-Persson, kommunikationschef på Sydvatten. Kommunikation har en avgörande roll dels för att lyfta statusen på vatten, dels för att få fler att vilja arbeta med frågan.

Världsvattenkonferens arrangeras vart annat år av IWA (International Water Association) och samlar de främsta, så väl yrkesverksamma som forskare, inom vatten- och miljöbranschen från över 100 länder.

Exklusivt stipendium

Tänk H20! syftar till att ge gymnasieungdomar ökad kunskap och förståelse för vattnets värde. Varje år delar Sydvatten ut tio Tänk H2O!-stipendier till gymnasielärare som arbetar ämnesövergripande med vattenfrågor. Stipendiet består av en två dagars vattenkurs vid sjön Bolmen i Småland för fyra lärare och 80 elever. Kursen betonar de tvärvetenskapliga aspekterna av vatten. Lärarna på kursen kommer från Lunds universitet, Vildmarksgymnasiet i Unnaryd och Sydvatten.

Genom Tänk H2O! uppmuntras eleverna till fortsatt utbildning och engagemang inom vattensektorn.

Tänk H2O! ska fortgå under tio år och kommer att utbilda cirka 7 000 ungdomar i vattenfrågor.

Läs mer om Tänk H2O!

Läs mer om världsvattenkonferensen