Foto Ulrika Vendelbo

Lediga tjänster

Sydvatten söker till Vombverket: underhållschef samt driftreparatör för tillsvidareanställning och driftreparatör för visstidsanställning.

Sydvatten AB producerar säkert dricksvatten till 75 procent av Skånes befolkning och är därmed en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Företaget har 17 delägarkommuner med totalt ca 1 miljon invånare.

Vi är ca 100 medarbetare fördelade på tre anläggningar: Vombverket i Lunds kommun, Ringsjöverket i Eslövs kommun samt huvudkontoret i Hyllie, Malmö stad.

År 2010 startade vi en FoU-avdelning med syftet att främja företagets dricksvattenproduktion och branschen som helhet. Sedan 2014 bedrivs forskningen i bolaget Sweden Water Research (SWR) som ägs gemensamt av Sydvatten, NSVA och VA SYD.

Sydvattens verksamhet utgör en nyckelfunktion för ett väl fungerande samhälle där ledord för bolaget är långsiktigt ansvarstagande och affärsmässig samhällsnytta.

Underhållschef till Vombverket

Till vår produktionsanläggning vid Vombverket söker vi nu dig som vill möta VA-branschens utmaningar som underhållschef vid ett av Sveriges största vattenverk, Vombverket.

Som underhållschef vid Vombverket leder du underhållsarbetet på Vombverket med tillhörande anläggningar. Du kommer att ha stor delaktighet i att vara med i att utveckla underhållsarbetet och hålla dig uppdaterad på branschens utveckling och omvärldens förändringar. Du kommer att ha ett nära samarbete med Ringsjöverket.

Vombverket producerar i genomsnitt 1 000 liter dricksvatten per sekund och du kommer att ansvara för en organisation på ett 10-tal kvalificerade medarbetare inom områdena mekanik, rör, el och lokalvård. Som underhållschef är du ansvarig för att leda och utveckla verksamheten på ett optimalt och effektivt sätt.

Du rapporterar direkt till produktionschefen.

Som underhållschef planerar du, i nära samarbete med dina kollegor, arbetet avseende underhåll och reparationer. Du deltar i och planerar insatserna för flera stora pågående och framtida projekt. Vidare håller du medarbetar- och lönesamtal och du ansvarar för arbetsmiljöfrågor och arbetarskydd. Du genomför enhetens materialbeställningar. Du är också biträdande produktionschef vid produktionschefs bortavaro.

Din profil

Du har

  • ledarerfarenhet och ditt ledarskap präglas av tydlighet, integritet och en positiv människosyn.
  • förmågan att vinna förtroende och skapa goda relationer både internt och externt.
  • en god kommunikationsförmåga och är bra på att strukturera, planera, utveckla och samarbeta.
  • ett starkt engagemang för att arbeta med vårt viktigaste livsmedel.
  • ett genuint intresse av att ständigt arbeta med förbättringar för att skapa bästa möjliga arbetsflöde.
  • erfarenhet av att arbeta i affärs- och underhållssystem.
  • goda språkliga kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
  • god vana av att författa skriftlig dokumentation och genomföra mindre utredningsuppdrag.

Vi tror att du har en lång erfarenhet av en liknande chefsroll, gärna från vatten-, bygg- eller processindustrin. Du har en relevant teknisk utbildning. Du har ett stort intresse för utveckling, ledarskap och omvärldsbevakning.

Körkort är ett krav.

Ansökan

I rekryteringen samarbetar vi med rekryteringskonsult Katarina Alm. Urvalsprocessen sker löpande. Sista ansökningsdag är den 15 april 2016.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår konsult Katarina Alm. Tel 0708-753 641.

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och personliga brev via annonsen på www.almrekrytering.se.

Driftreparatör till Vombverket (tillsvidare respektive visstidsanställning)

Vi söker dig som har ett genuint intresse för underhållsarbeten både inom processen och på ledningar. Du ska ha ett stort intresse för vårt viktigaste livsmedel. Din erfarenhet består antingen av lång praktisk erfarenhet eller en bra utbildning eller både och.

Tjänsten innehåller löpande underhållsarbeten, såsom tillsyn och reparationer i processen vid våra anläggningar och ledningar. I detta arbete kommer du att praktiskt arbeta med våra olika datorbaserade system i det dagliga arbetet. Du kommer att ha kontakt med leverantörer och entreprenörer för beställningar och genomförande.

Din profil

Du har motsvarande treårig gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller en lång dokumenterad erfarenhet av underhållsarbeten. Erfarenhet från vattenverk/ ledningsnät är en merit. Du är van att arbeta med dator och datorbaserade system och kan uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Som person tar du stort eget ansvar och vill utvecklas i arbetet. Du är självgående, noggrann, kreativ och har lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du tycker om att lösa problem samt har ett positivt synsätt.

Körkort är ett krav.

Tjänstgöring vid Sydvattens andra vattenverk, Ringsjöverket, kan förekomma.

Ansökan

I rekryteringen samarbetar vi med rekryteringskonsult Katarina Alm. Urvalsprocessen sker löpande. Sista ansökningsdag är den 15 april 2016.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår konsult Katarina Alm. Tel 0708-753 641.

Observera att det finns två lediga tjänster som driftreparatör – en tillsvidareanställning och en visstidsanställning. Ange i ansökan vilken du söker och om visstidsanställning kan vara av intresse.

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och personliga brev via annonsen på www.almrekrytering.se.