Mesokosmer i Bolmen. Foto: SITES

Digitalt studiebesök på testbäddar och living labs

Häng med på digitalt studiebesök för framtidens lösningar för vattenbranschen.

För att kunna hitta nya lösningar för framtidens vattenlösningar så behöver vi testa nytt. Ett sätt att göra det är att jobba med testbäddar och living labs. Nu har du möjlighet att hänga med på ett digitalt studiebesök som visar några av Skånes testbäddar för vatten. Här kan du se korta nedslag från Sydvattens Forskningsstation Bolmen i Tiraholm, NSVAs RecoLab i Helsingborg, VA SYDs Källby vattenverkstad i Lund och innovationsprojektet REWAISE, som finns i Malmö och Lund.

Studiebesöket tar dig hela vägen från källa till hav och testbäddar inom dricksvatten, avloppsvatten och dagvatten. Presentatörer är Markus Fröjd, forskningsledare på Sweden Water Research och Esmeralda Frihammar, utvecklingsingenjör på VA SYD.

Digitalt studiebesök på testbäddar för vatten – vimeo.com
(Länk till det digitala studiebesöket: https://vimeo.com/637856900/ca3a2ecce7)

Studiebesök på nationella dricksvattenkonferensen

Studiebesöket visades på nationella dricksvattenkonferensen den 26 november 2021. Konferensen hölls både fysiskt i Malmö och digitalt, med Sydvatten och VA SYD som värdar. Förutom det digitala studiebesöket så innehöll konferensen mängder av spännande föreläsningar och fysiska studiebesök på Ringsjöverket och Kretseum.

Vill du läsa mer om testbäddarna så hittar du mer information på Sweden Water Researach webb: https://www.swedenwaterresearch.se/highlights/testbaddar-och-living-labs/

Sweden Water Research (SWR) är NSVA, Sydvatten och VA SYDs gemensamma forsknings- och utvecklingsbolag.