Bild för temadag Fokus Vombsjön

Temadag för Fokus Vombsjön 7 dec 2021: Fokus på Vombsjöns miljöarkiv, nutid och framtid

Välkomna till en temadag organiserad av Fokus Vombsjön, ett samarbetsprojekt mellan Sydvatten AB och Kävlingeåns vattenråd. Vinterns temadag syftar till att få reda på mer om Vombsjöns och det omkringliggande landskapets flertusenåriga historia. Hur klimat, natur och människans aktiviteter påverkats av varandra. Vi kommer även diskutera hur Vombsjön mår idag och hur den kan komma att förändras under de kommande generationerna.

Vad händer under temadagen?

Under denna temadag kommer vi få lyssna på Anna Broström (paleoekolog, www.forntillframtid.se) som presenterar Vombsjöns miljöhistoriska arkiv. Vi kommer få titta, peta och känna på borrkärnan. Christian Alsterberg som är projektledaren för Fokus Vombsjön kommer kortfattat presentera vad som händer i projektet just nu och därefter flyttar vi blicken framåt. Hur kommer klimatet kring Vombsjön bli om 80 år? Hur kommer det påverka min vardag? Och vad kan Fokus Vombsjön göra för att möta dessa nya utmaningar?

Var och när ses vi?

Vi ses på Bjärsjölagårds Slott den 7 december. Man är välkommen klockan 13:30 eller 17:30. Vi lyssnar, diskuterar och blir inspirerade i 2.5 timma. Under pausen bjuder vi på en matig smörgås med kaffe/te. Denna temadag är kostnadsfri. Vänligen ange följande när ni anmäler er:

Jag deltar som: Boende, Lantbrukare, Tjänsteperson (myndighet), Forskare

Jag vill delta på: Eftermiddag (13:30 – 16:00), Kväll (17:30 – 20:00)

Anmälan skickar ni till Christian Alsterberg (christian.magyaralsterberg@lund.se) senast 1 december.