Nu hävs kokningsrekommendationerna i Svedala kommun – 16/8

Nu häver vi kokningsrekommendationerna på alla berörda orter i Svedala kommun. Analyserna är klara och flera prover visar att dricksvattnet åter är helt rent och går att dricka igen, precis som vanligt. Vattenproverna uppfyller återigen de höga krav som Livsmedelsverket ställer.  

Detta innebär att boende i Bara, Klågerup, Vismarslöv, Eksholm, Sturup, Beden, Nötesjö, Börringe, Slättäröd, Svenstorp, Tittente, Bjärshög, Kvisslemölla, Tjustorp, Vinninge, Norrskog, Lemmeströ, Bramstorp, Resåkra och Stridsmölla kan använda dricksvattnet precis som vanligt.

“Vi har tagit flera prover i olika omgångar och alla visar entydigt att vattnet åter håller den höga kvalitet som Livsmedelsverket kräver.” säger Stefan Johnsson säkerhets- och kvalitetschef på Sydvatten. 

Under tiden vi arbetar med läckan har vi begränsad produktionskapacitet och vi uppmanar alla att fortsätta hushålla med vattnet.

Vi är mycket glada att återigen ha godkänt vatten i alla våra kommuner. Tyvärr måste vi fortfarande be om sparsamhet med vattnet då kapaciteten från vattenverken är fortsatt begränsad under tiden som ledningen lagas.” fortsätter Stefan.  

Det går givetvis bra att använda dricksvattnet för hushållsförbrukning men undvik att vattna gräsmattan, fylla poolen och på andra sätt använda överdrivet mycket dricksvatten. Denna uppmaning gäller under helgen och kommande vecka.