Vattenkran och vattenglas

Lediga tjänster: IT-samordnare och projektledare

Vi söker två nya medarbetare. Urvalsprocessen sker löpande och sista ansökningsdag är den 24 oktober.

IT-samordnare

Vi söker dig som vill samordna IT-verksamheten inom Sydvatten samtidigt som du också ska fungera som ett operativt stöd inom området till medarbetare och chefer. Just nu befinner vi oss i ett skede då vi arbetar mot en ökad digitalisering och dessutom har företaget och organisationen expanderat.
Sydvattens verksamhet utgör en nyckelfunktion för ett väl fungerande samhälle där ledord för bolaget är långsiktigt ansvarstagande och affärsmässig samhällsnytta. Vi söker nu dig som vill samordna och utveckla vårt IT-arbete.

Som IT-samordnare förväntas du ta ett samlat grepp för att säkra att vi har en modern och stabil IT-miljö avseende både system och hårdvara. Du kommer att arbeta med utvecklingsorienterade frågor som inledningsvis kommer att vara att implementera/utveckla ett nytt dokumenthanteringssystem för företaget. Samtidigt ska du även kunna vara ”hands-on” i support till företagets medarbetare. Allt från inköp av datorer till handhavande av program och dator. Du kommer att vara experten inom ditt område men ska också ha förmågan att på ett pedagogiskt och lättfattligt sätt kunna kommunicera med både andra specialister och de som inte är specialister. Du har en god kommunikativ förmåga samt goda språkliga kunskaper i svenska och engelska , i såväl tal som skrift. Du kan skapa ordning och reda och är bra på dokumentation.

Du kommer att vara den huvudsakliga kontaktytan mot externa konsulter och skapar ett både gott och kostnadseffektivt samarbete. Det är du som kommer att ha kontakten med de specialister som hanterar övergripande nätverk, vlan och liknande. Inom Sydvatten finns ett IT-råd som du kommer att driva.

Du har
• erfarenhet av att självständigt kunna leda arbete och projekt inom ditt specialistområde.
• förmågan att vinna förtroende och skapa goda relationer både internt och externt.
• en god kommunikationsförmåga och är bra på att strukturera, planera, utveckla och samarbeta.
• ett starkt engagemang för att arbeta med vårt viktigaste livsmedel.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet och har en god förmåga att driva utvecklingsfrågor i samarbete med andra. Du har en god känsla och förståelse för service och support. Vidare har du en god förmåga att identifiera och leda utveckling inom IT och ser möjligheter till utveckling som ger ett effektivt stöd till den totala verksamheten. Ditt arbete kommer att variera mellan huvudkontoret, Vombverket och Ringsjöverket. Vi ser gärna att du har tillgång till egen bil. B-körkort är ett krav.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Management Partners. Urvalsprocessen sker löpande. Sista ansökningsdag är den 24 oktober. Har du frågor är du välkommen att kontakta vår konsult Anders Stegersjö på Management Partners AB, tfn 0704-28 02 65. För arbetsspecifika frågor är du välkommen att kontakta Säkerhets- och kvalitetschef, Stefan Johnsson tfn 040-35 15 61. Skicka din ansökan med personligt brev och CV till anders.stegersjo@mpmalmo.com alternativt till Management Partners, Dockplatsen 1, 211 19 Malmö. Märk din ansökan med ”IT-samordnare, Sydvatten”.

Projektledare: bygg och anläggning

Till vår avdelning Teknik och utredning söker vi en kvalificerad projektledare som vill arbeta brett med våra investeringsprojekt, från förstudier och planering till upphandling och genomförande. Projekten varierar från stora vattenledningar till nya processteg på vattenverken eller små ombyggnadsprojekt. Avdelningen bistår även bolagets övriga verksamheter med kompetens inom teknik, miljö och upphandling.

Vi ser gärna att du har civilingenjörsutbildning med inriktning på väg och vatten. Du har minst 5 års erfarenhet av projektledning från konsult, entreprenad eller offentlig verksamhet och gärna av hela processen från utredningsskede, tillståndsprocess, projektering, entreprenad och slutligen driftagande. Du är van vid att ta ett självständigt ansvar och trivs med att koordinera och leda olika aktörer i arbetet.

Du är en driven och ödmjuk person som har förmåga att vinna förtroende och skapa goda relationer både internt och externt. Du har en god kommunikationsförmåga och är bra på att strukturera och planera. Självklart har du goda språkliga kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Du kommer till en öppen organisation med ett positivt arbetsklimat. Det blir många kontaktytor inom företaget och du blir en del av ett kompetent team med ett starkt engagemang för att arbeta med vårt viktigaste livsmedel.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Hyllie, Malmö. Men som projektledare kan din arbetsplats också vara där projekten utförs. B-körkort är ett krav.

Ansökan

I rekryteringen av projektledare samarbetar vi med Svennberg Consulting. Urvalsprocessen sker löpande. Sista ansökningsdag är den 24 oktober. Välkommen att skicka din ansökan till nyttjobb@svennbergconsulting.se. Har du frågor är du välkommen att kontakta Anna-Karin Svennberg på telefon: 0709-15 85 45 eller via e-mail: annakarin@svennbergconsulting.se. För arbetsspecifika frågor är du välkommen att kontakta Avdelningschef Åsa Håkansson på Sydvatten på telefon 040-35 15 56.