Vattenkran och vattenglas

Bra jobbat – vi ser att vattenförbrukningen har minskat. Men fortsatt smart vattenanvändning krävs.

Efter analys av vattenförbrukningen ser vi en minskning av Sydvattens leveranser sedan i mitten av förra veckan.

– Det verkar som att vi har nått ut med budskapet att spara på vatten. Efter kampanjer i sociala medier och sms-utskick till invånare i NSVA och VA SYDs kommuner ser vi en minskning av vattenförbrukningen framför allt på vardagarna, berättar Marie Nordkvist, kommunikationschef Sydvatten. Mediebevakningen har varit stor och den har sannolikt bidragit till att ökad förståelse för vattensituationen.

Det vackra vädret fortsätter vilket innebär att uppmaningen att spara på vatten kvarstår. Produktionen är fortfarande hög och vattenverken producerar nära maxkapacitet.
– Med den här torkan är det viktigt att vi fortsätter att tänka på hur vi använder vårt vatten, säger Marie Nordkvist. Det är ett fortsatt ansträngt läge.

Tidigare budskap gäller: Undvik att vattna trädgården och undvik vattenspridaren. Och om du måste vattna så gör det mellan kl. 00.00-06.00.

Här följer några spartips: duscha kortare; ha en tillbringare med vatten i kylen; stäng kranen när du borstar tänderna … där finns fler tips på webben.

– Vi riktar ett tack till alla som bidrar till att minska sin vattenförbrukning och använder vattnet smart, avslutar Marie Nordkvist.

Kontaktperson:

Marie Nordkvist
Kommunikationschef

marie.nordkvist@sydvatten.se
010-515 10 60