Vi söker kommunikatör och pedagog

6 mars 2018

Just nu söker vi en kommunikatör med inriktning digitala kanaler och media samt en pedagog/kommunikatör.

Om rollen som kommunikatör:

Din roll som kommunikatör på Sydvatten är varierande. Du arbetar både med strategiskt långsiktiga projekt men också med mer kortsiktiga och operationella arbetsuppgifter. I bolagets nya strategiska plan finns miljö- och hållbarhetsmål där Sydvatten genom sitt samhällsengagemang ska bidra till att skapa insikter och beteendeförändringar i samhället kopplat till en mer hållbar vattenanvändning. Du är med och driver den utvecklingen.

 • Utveckla Sydvattens arbete med sociala medier och digital kommunikation.
 • Bygga ett nytt intranät – till en effektiv plattform som knyter samman bolaget och är ett stöd för medarbetarna i det dagliga arbetet.
 • Undervisa på företagets pedagogiska kommunikationsprojekt för gymnasieelever ”Tänk H2O!” vid sjön Bolmen.
 • Representera Sydvatten vid olika sammankomster som t.ex. arbetsmarknadsdagar och studiebesök.
 • Vara ett internt kommunikationsstöd när det gäller att skriva och granska texter.
 • Hantera mediekontakter, mediebevakning och omvärldsbevakning.

 Vi tror att du:

Som person är du social, nyfiken och utåtriktad. Du har ett stort samhällsintresse och är engagerad i miljö- och hållbarhetsfrågor. Du trivs i en pedagogisk och kommunikativ roll och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Du har ett stort eget driv och ett mod som gör att du med lätthet kan arbeta självständigt och planera dina ansvarsområden på egen hand. Du har en god samarbetsförmåga och får näring av att arbeta med kollegor och externa kontakter.

Utbildning och erfarenhet:

Du har arbetat minst 3 år som kommunikatör med liknande arbetsuppgifter. Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot information/kommunikation, sociala medier eller motsvarande.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Körkort B är ett krav.

Läs mer om tjänsten som kommunikatör

Vi samarbetar med Skillway HR & Search i denna rekrytering, vänligen kontakta Maria Lethin på telefonnr: 0705-107769 om du har några frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan till Tea Nilsson på Skillway; tea@skillway.se

Sista ansökningsdag: 21/3 2018

Om rollen som pedagog/kommunikatör:

Rollen som Pedagog/ Kommunikatör är bred och erbjuder ett varierande spektra av arbetsuppgifter. En stor och viktig del av arbetet är att ansvara för Sydvattens pedagogiska kommunikationsprojekt ”Tänk H2O!” som genomförs vid sjön Bolmen.

Sydvatten delar årligen ut stipendium till gymnasielärare och deras elever som erbjuds denna tvådagars vattenkurs. Syftet är att öka kunskapen om vatten samt medvetenheten om vattnets värde. Under vistelsen får eleverna delta i workshops och miniföreläsningar om vattenfrågor. Förutom ökad kunskap är Sydvattens förhoppning att väcka intresse bland ungdomarna att söka utbildnings- och yrkesvägar som kan leda till vattenbranschen. Sedan starten har över 2 000 ungdomar medverkat.

I ditt arbete ingår också en mängd vanligt förekommande uppgifter som hör till en kommunikationsavdelning som till exempel att delta i arbetsmarknadsdagar, studiebesöksverksamhet, kommunikationsstöd, intern rådgivning, skriva och granska texter, utveckla intranät, webb etc.

Vi tror att du:

 • Har ett stort intresse av att möta ungdomar, bygga kunskap och öka engagemanget för vattenfrågor.
 • Har lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnen och är van att förklara komplicerade sammanhang på ett klart och begripligt sätt.
 • Är en passionerad pedagog som vill driva och utveckla vårt gymnasieprojekt ”Tänk H2O!”
 • Har goda kontakter med skolans värld där din förmåga som relationsskapare kommer väl till pass i dina kontakter med lärare och andra samarbetspartners.
 • Trivs med varierande arbetsuppgifter och att har en väl utvecklad skriftlig förmåga.
 • Är intresserad av samhällsfrågor och följer samhällsutvecklingen med stort intresse.

Du har ett stort eget driv och ett mod som gör att du med lätthet kan arbeta självständigt och planera dina ansvarsområden på egen hand. Du har en god samarbetsförmåga och får näring av att arbeta med kollegor och externa kontakter

Du har minst 3 års erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter, från offentlig verksamhet eller med erfarenhet av uppdrag från offentlig verksamhet i konsultform.

Du har högskoleutbildning med inriktning på pedagogik, miljö, information/kommunikation eller motsvarande.

Att behärska svenska och engelska i tal och skrift är av mycket stor vikt. Körkort B är ett krav.

Läs mer om tjänsten som pedagog/kommunikatör

Vi samarbetar med Skillway HR & Search i denna rekrytering, www.skillway.se.

Vänligen kontakta Maria Lethin på telefonnr: 0705-107769 om du har några frågor om tjänsten. Välkommen med din ansökan till: emilia@skillway.se.

Sista ansökningsdag: 21/3 2018